Waterdichte camera

waterdichtEen waterdichte camera wordt steeds vaker verward met een onderwatercamera. Dit is niet helemaal correct omdat de camera voor onderwater speciaal is ontworpen om te filmen in het water. Met camera’s die waterdicht zijn is dit niet altijd mogelijjk. Tegenwoordig worden deze toestellen ten onrechte met de verkeerde naam gebruikt. Op deze pagina zullen we u uitleggen wat een waterdichte camera is, hoe deze werkt en welke modellen het best te kopen.

Het kenmerkende verschil tussen een camera die waterdicht is en de onderwatercamera wordt bepaald door de wijze van productie. Net als bij andere waterbestendige apparatuur, hetgeen wordt aangegeven met IPX keurmerk, betekend waterproof niet automatisch waterdicht. Een waterdichte toestel om te filmen is dan weliswaar waterproof, maar kan vaak niet onderwater gebruikt worden. Hiervoor is een extra versteviging nodig die het toestel beschermd tegen de druk van het water. Let hier goed op bij het kopen van een waterdichte camera en houd rekening met de doelstelling. Dit kan schade die niet onder de garantie vat voorkomen!

Waterdichte fotocamera

Met deze fototoestellen zijn prachtige foto’s te maken in de natuur. Deze specificatie is met name bij outdoor of andere vochtige activiteiten een waardevolle bijdrage. Met het toestel zijn goede foto’s te maken en loopt de camera geen schade op door vochtintreding. Fotograferen tijdens vochtige omstandigheden kan prachtige plaatjes opleveren, hetgeen u terug kunt zien in de afbeelding. Wij raden gedurende deze omstandigheden altijd een waterdichte fotocamera aan die minimaal voldoet aan een IPX6 markering. Dit staat gerant voor het waterproof zijn tijdens bijvoorbeeld een lichte regenbui.


Waterdichte videocamera

Als u niet alleen foto’s wilt maken, maar tevens mooie filmpjes zijn waterdichte videocamera’s aan te raden die voldoet aan een IPX6 markering. Deze gegevens vind u terug bij de specificaties van de videocamera en garandeert dat een regenbui geen schade kan toebrengen aan het apparaat. Filmen tijdens vochtige omstandigheden kan unieke en prachtige beelden teweeg brengen. Er zijn tegenwoordig zowel professionele als hobbyfotograven die prachtige beelden maken met deze toestellen. Dit kunt u terugzien in het youtube filmpjes hieronder. Met behulp van korte sluitingstijden of super slow motion zijn daarbij mooie beelden te creëren.Welke waterdichte camera kopen?


Bij het kopen van een waterdichte camera is het belangrijk een duidelijk beeld te krijgen van de doelstelling die u heeft. Aan de hand van deze gegevens kunt u de specificaties van het waterbestendig toestel toetsen. Dit is niet alleen belangrijk voor de kwaliteit van de beelden of het opslag geheugen. Een kenmerkende factor hierbij is de IPX markering. Dit geeft aan onder welke omstandigheden de camera systemen vocht kunnen verdragen. Vochtintreding valt immers vuiten de garantie en deze toestellen zijn niet altijd goedkoop. Het is daarom belangrijk om dit huiswerk eerst te doen voordat u de waterdichte camera wilt aanschaffen.


Wij hopen dat het verschil tussen de onderwatercamera en waterdichte camera duidelijk is geworden. Mocht u vragen, mooie foto’s of filmpjes hebben van deze prachtige techniek houden wij ons aanbevolen. Neem dan contact met ons op en wie weet plaatsen wij de foto’s of filmpjes!