Filmpjes

De onderwatercamera staat bekend om de prachtige beelden die het kan maken onder het wateroppervlakte. Zo worden mooie koaraalriffen op de lens vastegelegd, maar word het toestel tevens gebruikt voor hobby doeleinden. Op deze pagina hebben wij de vijf mooiste of meest unieke filmpjes geselecteerd die we de afgelopen tijd zijn tegengekomen.

In bovenstaande 2 video’s zijn prachtige beelden te zien van de onderwatercamera. Hier is een prachtig koraalrif gefilmd, waarschijnlijk in de Zuid oost Indische oceaan. Deze omgeving staat bekend om zijn schitterende koraalriffen die veelal beschermd worden door de plaatselijke autoriteiten. Teven staan een aantal van deze plekken op de wereld erfgoed lijst van Unesco. Bekijk de schitterende beelden die de waterdichte camera heeft geschoten!

Nederland kent een groot aantal vissers, wist u echter dat ook zij gebruik maken van een onderwater camera. Zo zien zij het gedrag van de toekomstige vangst. In bovenstaand filmpje ziet u terug hoe de vis zijn omgeving onderwater verkent en vervolgens toehapt op het beet. De hobbyvisser kan met deze beelden van de onderwater camera zijn technieken in de toekomst verbeteren.

Natuurlijk worden de meeste filmpjes onder water gemaakt tijdens de vakantie. Zo ook bovenstaande dames. Uit een recent onderzoek van een bekend merk bleek dat driekwart van de onderwatercamera’s worden aangeschaft voor de vakantie. Dit is niet geheel verwonderlijk, aangezien de meest mensen enkel dan in aanraken komen met waterrijke omgevingen waar wordt gezwommen en gedoken.

Onderwater is ook enorm veel leven, bovenstaand filmpje laat dat nogmaals zien.